header-image-startruimte-010

Broedplaats voor ontwerptalent

Jonge ontwerpers staan met een nieuwsgierige houding open voor de klant en zijn zeer creatief in het vinden van oplossingen. Ze hebben de ruimte nodig om deze kwaliteiten te ontplooien. Daarom starten veel ontwerpers hun eigen bureau. Het opzetten van een onderneming is een uitdaging.

Bij startruimte010 bouwt jong ontwerptalent op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschaps- en interieurontwerp letterlijk en figuurlijk hun eigen bureau op in onze gezamenlijke werkplaats aan de Westblaak in Rotterdam. Hier ondersteunen wij ze bij het ondernemen, met expertise in projecten en met gezamenlijke PR en acquisitie.

Hilde-Speet-18

Kernwaarden

Startruimte010 staat voor een aantal kernwaarden die wij samen met de starters uitdragen.

Maatschappelijk verantwoord
Startruimte010 is ontstaan vanuit een maatschappelijk ideaal om jong ontwerptalent verder te helpen. Wij verwachten daarom van onszelf en van onze starters te handelen vanuit dit ideaal.

 

Eigenheid
Startruimte010 ziet in ieder geselecteerde starter een talent met een uniek potentieel en geeft deze uniekheid de ruimte. Startruimte010 geeft er eerste prioriteit aan dit talent tijdens het opstarten van een eigen onderneming verder te ontwikkelen.

Openheid
Startruimte010 stimuleert samenwerken, delen en uitwisselen in een coöperatieve sfeer van vertrouwen.

 

Vakmanschap
Startruimte010 staat garant voor kwaliteit. Dit betekent vakmanschap, zorgvuldigheid in het werk en in de communicatie.

 

Vernieuwing
Startruimte010 gaat de uitdaging aan in het werk en in het ondernemerschap vernieuwend te denken en te handelen.

Wie zijn de oprichters van startruimte010?

startruime-home-wie-zijn-wij

Dipl. ing. Birgit Jürgenhake (1961) is ervaren architect en werkte onder andere bij Mecanoo architecten en Erick van Egeraat architecten. Birgit werkt als docent Architectuur op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, waar ze promoveert en een afstudeerstudio coördineert.

Ir. Alijd van Doorn (1975) studeerde af aan de afdeling Real Estate & Housing van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft, waar ze sinds 2007 parttime werkt als universitair docent. Na werkervaring in het bureau- en projectmanagement bij verschillende architectenbureaus heeft zij sinds 2007 haar eigen advies- en managementbureau en schrijft ondermeer voor de Architect.

Waar zit startruimte010?

Startruimte010 zit in een geweldige ruimte in de plint van de levendige Westblaak in hartje Rotterdam. onze starters zitten hier letterlijk in de etalage.

startruimte@westblaak