header-image-startruimte-010

Onze opdrachtgevers zijn net als wij: ondernemend, nieuwsgierig, op zoek naar nieuwe oplossingen en met de behoefte aan een laagdrempelige en persoonlijke aanpak. startruimte010 selecteert zorgvuldig de meest talentvolle en gedreven ontwerpers. Zo weet u zeker dat ook uw project in goede handen is.


opdrachtgevers-110

Koffiebar ROAST
herinrichting bestaande locatie
Alkmaar

Interieur koffiebar ROAST door THIS IS WAT

THIS IS WAT kreeg de opdracht om een nieuw interieur te ontwerpen van een koffiezaak in Alkmaar. Met maar 15.000 euro te spenderen was het een low-budget project, maar heeft het absoluut geen goedkope uitstraling.

Roast is een protest tegen de koffiebar. Weg met krijtborden, weg met steigerhout. De notenhouten bar in het goudkleurig frame geeft een warme uitstraling. Het barblad is gemaakt van kunststof rijplaat met een gekleurde, synthetische laag. Samen met het gedraaide en afgesneden interieur heeft Roast een eigenzinnig karakter gekregen.

Michel van der Sluis, eigenaar ROAST: “Wat is dit?! Was mijn eerste reactie toen ik de presentatie kreeg van THIS IS WAT. Fantastisch en verrassend wat deze mannen kunnen.”

opdrachtgevers-110

Showroom MAMA
ontwerp kantoorruimte
Rotterdam

Artist impression voor het nieuwe kantoordeel door BUITENGEWOON

MAMA heeft in 2013 haar externe kantoorruimte moeten opzeggen. De staf werkt nu vanuit een te klein kantoor in de showroom waardoor de verschillende functies elkaar in de weg zitten. MAMA legde startruimte010 de vraag voor om met inventieve oplossingen te komen. Tijdens een intensieve workshopdag ism MAMA ontwikkelden al onze bureaus een eigen, onderscheidende strategie die aan het einde van de dag werden gepresenteerd. BUITENGEWOON architectuur kreeg uiteindelijk de opdracht. Het ontwerp laat zien hoe met eenvoudige ingrepen en een klein budget het ruimtegebrek kan worden opgelost en de kwaliteit van showroom MAMA  wordt verbeterd.

opdrachtgevers-110

Susan en Pema Lama
Wederopbouw Briddhim
Nepal

Briddhim, Nepal

Susan en Pema Lama hebben familie in een van Nepalese dorpen dat is getroffen door de verwoestende aardbevingen in 2015. Ze zamelden geld in om een of enkele gebouwen aardbevingsbestendig te herbouwen. In startruimte010 vonden ze een partner die out of the box mee denkt over de beste bouwmethoden, niet alleen technisch maar ook met oog voor de lokale cultuur. ABT ondersteunt het project als specialist in aardbevingsbestendig bouwen.

opdrachtgevers-110

Familie De Graaf – Koning
vrijstaande woning
Rotterdam

Pitch van de schetsontwerpen aan de opdrachtgever

Celine en Wouter wonen in het centrum van Rotterdam. Nu ze een gezin zijn geworden, gaan ze verhuizen naar een vrijstaande woning in Zestienhoven. Ze zochten een architect die hun wensen begrijpt en vertaalt in een droomhuis dat binnen hun budget past. Na een verkennend gesprek maakte ieder bureau van startruimte010 een eerste schetsontwerp. Tijdens een relaxte avond presenteerden de ontwerpers hun ideeën. THIS IS WAT is gekozen om het ontwerp verder uit te werken.

opdrachtgevers-110

Stena Realty
entreegebied business center
Den Haag

Impressie woonkamer door Bureau OI

Stena Realty heeft de uitdaging om van een bestaand kantoorpand zonder uitdrukkelijk karakter een bruisend business center en nieuwe hotspot in Den Haag te maken. Ze gingen op zoek naar frisse invalshoeken en ideeën en kwamen daarvoor bij startruimte01o terecht. Onze bureaus maakten een aantal onderscheidende voorstellen. Het resultaat is een samenwerking tussen Bureau OI en BUITENGEWOON voor het ontwerpen en herinrichten van het entreegebied.

opdrachtgevers-110

Familie Stelloo – Van Gelderen
aanpassing interieur
Rotterdam