Nieuwe projecten startruimte010

Twee mooie nieuwe projecten voor startruimte010! Voor Stena Realty ontwerpen BUITENGEWOON en Bureau OI samen een nieuw business center aan de Koninginnegracht in Den Haag (zie beeld). THIS IS WAT gaat in Zestienhoven een droomhuis maken voor Wouter en Celine. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

axo_stena_klein

12 januari 2016: Workshop aardbevingsbestendig bouwen @ startruimte010

Op 12 januari hadden we een interessante workshop @ www.startruimte010.nl over aardbevingsbestendig bouwen als kick-off voor ons project in Nepal. Georganiseerd door Peter van BUITENGEWOON architecten, een van de bureaus bij startruimte010. Martijn Schildkamp van de Smart Shelter Foundation was speciaal voor de gelegenheid uit Portugal overgekomen als bevlogen en super-ervaren expert. En met veel dank aan Susan en Pema Lama, de initiatoren van dit project. Meer weten? mail peter@buitengewoonarchitectuur.nl

 

IMG_1464

 

Koopavond bij startruimte010!

Op zoek naar een écht origineel kado? Op dinsdag 22 december gooien wij van 17:00 tot 21:00 de deuren open. Onze bureaus hebben speciale aanbiedingen voor onder de kerstboom en we verkopen bijzondere items die door creatieven uit ons netwerk zijn gemaakt. Natuurlijk is er sfeervolle muziek en glühwein. Ga niet weg zonder je wens voor Rotterdam achter te laten!

 

christmas

Nieuwe aanwinst bij startruimte010: studio HE

Landschapsarchitecten Hester Annema (1989) en Elisabeth Floris (1988) zijn samen Studio HE. Ze studeerden af aan de Universiteit van Wageningen.  Met hun unieke benadering van landschapsspelen geven ze een nieuwe en belangrijke rol aan de spelende mens binnen ruimtelijke ontwikkelingen. Landschappelijke en stedelijke veranderingen worden in gang gezet door gebruik te maken van de energie en het plezier van de bewoners en andere betrokkenen. Rotterdam is hun nieuwe playground!foto 1 landschapsspelen_Mensduin hester_Elisabeth

25 november ondernemersbijeenkomst @ startruimte010

25 november om 16:00-18:30 uur
open discussie voor jonge ondernemers

  • Waar moet je aan denken als je een bureau opricht?
  • Wat maakt jouw bureau onderscheidend?
  • Hoe kan je je bureau professionaliseren?
  • Hoe verover je een plaats op de markt?
  • Hoe kun je je kansen bij pitches vergroten?

Deze vragen en meer komen aan de orde. Jonge bureaus vertellen over hun ervaringen. De oprichters van startruimte010 vertellen wat ze zelf tegen komen. De bijeenkomst staat in het teken van wederzijdse uitwisseling en er is veel tijd voor vragen.

Interesse? Meld je aan via info@startruimte010.nl

 

 

 

This is WAT ontwerpt nieuw interieur voor YES!Delft

THIS IS WAT, een van de bureaus bij startruimte010, is door YES!Delft gevraagd een nieuw interieur te ontwerpen. Begin november start YES!Delft een programma waarbij nieuwe start-ups in zeer korte tijd worden klaargestoomd voor hun eerste investeringen en businessdeals. Laat het maar aan THIS IS WAT over om met bijzondere middelen tot een verrassend ontwerp te komen.

 

this is wat foto

tosti treffer woensdag 2 september

Tosti Treffer woe 2 septemberinterieur plaatje 10631260_1858985180994007_5450189850309008236_o

Morgen is het zover, the september issue van Tosti Treffer bij startruimte010! 
Hier bouwt jong ontwerptalent op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschaps- en interieurontwerp letterlijk en figuurlijk hun eigen bureau op in onze gezamenlijke werkplaats aan de Westblaak in Rotterdam. Wij ondersteunen bij het ondernemen, met expertise in projecten en met gezamenlijke PR en acquisitie. Elk bureau in de ruimte organiseert deze tosti-avond haar eigen activiteit zodat je overal ‘op bezoek’ kunt gaan en aan iets tofs kunt deelnemen!

startruimte010 – woe. 2 sept – 18.00-22.00 – westblaak 161

https://www.facebook.com/events/943002752408367/

De winkel is geopend!

Op 26 juni was de officiële opening van onze ‘winkel’ aan de Westblaak. Werkrelaties, vrienden en familie kwamen langs om samen te vieren dat het is gelukt om op deze toplocatie in Rotterdam deze bruisende werkruimte op te zetten. De sfeer was geweldig en precies waar startruimte voor staat: ongedwongen, open, vrolijk en vol verrassende ontmoetingen. Met heel veel dank aan de bezoekers, en in het bijzonder aan allen die direct of indirect geholpen hebben om zover te komen: van onze experts zoals BDO, ABT en de Pony Design Club tot aan onze persoonlijke vrienden. Dit is pas het begin!
Alijd&Birgit_kleinRoger Tan_kleinAlex&Peter_klein

speech_klein 

 

 

Startruimte010 zoekt ondernemende ontwerpers

Startruimte010 zoekt ondernemende architecten, stedenbouwers, landschaps- en interieurontwerpers.

Op woensdag 17 juni van 16:30 tot 18:00 organiseren we een informatiebijeenkomst aan onze nieuwe vestiging aan de Westblaak 161 in Rotterdam. Voor info en aanmelden kan je een berichtje sturen aan info@startruimte010.nl